Novinky

21.06.2009 07:00

18.06.2009 S vyplněním žádosti pomůže průvodce

Pro žadatele o podporu z programu Zelená úsporám jsme připravili průvodce vyplňováním žádosti o podporu. Ty žadatele provedu krok za krokem správným vyplněním formuláře žádosti, poradí, kde získat další potřebné doklady, nebo jak postupovat při vyplňování krycího listu, který je nezbytnou přílohou žádosti. Pokyny jsou k dispozici pro každou oblast podpory zvlášť, a vždy jak pro fyzické, tak právnické osoby. Pokyny naleznou žadatelé v dokumentech ke stažení na stránkách www.zelenausporam.cz.

03.06.2009 Upřesnění podmínek pro podporu z programu Zelená úsporám

Ministerstvo životního prostředí dne 2. 6. odsouhlasilo otevření podmínek dotačního programu Zelená úsporám. Současná pravidla a opatření zůstávají platná – podle podmínek nastavených smlouvou vážící se ke snižování CO2 v ČR, otevření se dotkne zejména těch, kteří již v požadovaném standardu zateplili před 1. 4. 2009.

25.05.2009 Najděte si firmu nebo dotovatelný výrobek

K 25. 5. 2009 se do Seznamu odborných dodavatelů zaregistrovalo 1611 firem a v Seznamu výrobků a technologií je aktuálně 910 výrobků nebo technologií. Vyhledávání v seznamech je snadné, najdete si firmu , kterou potřebujete nebo ten správný výrobek (technologii) . Nenašli jste vaši oblíbenou? Poraďte svým dodavatelům, ať se zaregistrují. Registrace je zdarma a jednoduchá (viz postup  krok za krokem ).Pokud jste firma a zápis se nedaří ukončit, inspirujte se nejčastějšími chybami   při registraci. 

21.05.2009 Přijďte se poradit do Brna

Na stánku Státního fondu životního prostředí budou v rámci veletrhu WATENVI Brno ve dnech 26. - 28. května 2009 pro dotazy návštěvníků k dispozici experti k dotačním programům Zelená úsporám a OPŽP (Operační program životního prostředí). Přijďte se poradit! Více informací zde.

21.05.2009 Je lepší podporovat nákup automobilů, nebo zateplení domů?

Která opatření budou mít pro ekonomiku ČR větší přínos a která pomohou zlepšit životní prostředí? Nevyčerpají nově chystané programy úspory domácností? Nakolik podpora vybraných odvětví a výrobků diskriminuje jiné? Na tyto otázky se bude hovořit na diskusním fóru dne 27. 5. 2009 od 16.30 hodin v hotelu Jalta, Václavské náměstí 45, Praha 1. Vstup je po registraci zdarma. Více informací zde.

12.05.2009 Jak získat peníze na úspory energií pro domácnosti

Ministerstvo životního prostředí spolu se zástupci SFŽP připravili sérií seminářů v Středočeském kraji. První seminář proběhne už 12. května 2009 v Benešově a poslední 4. června 2009 v Kolíně. Program Zelená úsporám představí mimo jiné také náměstek MŽP Jan Dusík. Přijďte se zeptat, jak získat peníze na úspory energie ve vaší domácnosti! Více informací zde.

11.05.2009 Připojte se ke stovkám firem registrovaných do SOD či SVT

Jste zástupce firmy - odborník na zateplení, dodavatel kotlů na biomasu apod., a uvažujete o registraci do Seznamu odborných dodavatelů (SOD) nebo do Seznamu výrobků a technologií (SVT)?  Na internetu teď najdete podrobný návod, který vás provede registrací krok za krokem. A to přímo u příslušných online registračních formulářů, a nebo zde pro SOD nebo zde pro SVT . K dnešnímu dni jsou zaregistrované již stovky firem a také výrobků a technologií .  Registrace je zdarma.

06.05.2009 Zájem o program Zelená úsporám předčil naše očekávání

„První žadatelé o dotace jsou zejména ti, kdo dokončují stavbu nebo mají právě před zahájením a kvůli dotaci upravují projekt.," říká Irena Plocková, vedoucí odboru GIS Státního fondu životního prostředí, do nějž program spadá. „Jinak spíše lidé sbírají informace, aby se mohli dobře připravit. A čekají na zajímavé nabídky firem a bank," dodává. Celý rozhovor zde .

05.05.2009 Seznamy dodavatelů zveřejněny

Ke dni 4. 5. 2009 bylo schváleno 453 žádostí v Seznamu odborných dodavatelů (SOD) a také 432 výrobků v Seznamu výrobků a technologií (SVT), další postupně dokončují své registrace. Žádosti jsou schvalovány postupně podle data odeslání žádosti ke kontrole. Seznamy jsou k dispozici v aktuální databázi nebo v souhrnném dokumentu - pro SOD zde a pro SVT zde .

04.05.2009 Symposium k česko-japonské spolupráci v oblasti energetiky a životního prostředí

Pro odborníky z oblasti energetiky a životního prostředí dnes probíhá otevřené symposium o česko-japonské spolupráci v této oblasti. Symposium proběhne od 13 hodin v pražském hotelu Hilton. Vstup je pro registrované zdarma. Více informací zde .