Stavební dozor - pomůže kontrolovat vaši stavbu

10.05.2012 07:00

 

Tabulka s nápisem Zde hlídá stavební dozor - by mohla být u vstupu na staveništi Vašeho nového rodinného domu. Tento Váš zástupce na stavbě střeží také Váš majetek, kterým jsou peníze investované do výstavby domu. Zajistí Vám í klidný spánek v novém domě, kdy Vás nebude budit noční můra ze závad zapříčiněných nekvalitním provedením díla nebo nedodržením technologických postupů při výstavbě. Pokud stavíte již druhý nebo třetí dům, pak následující řádky již nejsou pro Vás ničím novým, se vším jste se již seznámili sami i v praxi.

Rozhodli jste se postavit pro Vaši rodinu dům, ve kterém chcete zažívat pokud možno jen příjemné chví1e. Tím, že dům je nový nebo po celkové rekonstrukci věříte, že Vás v nejbližší době nebudou trápit opravy a starosti s jeho údržbou. Toto přání se Vám splní,  pokud stavba bude kvalitně provedena. Výstavbu domu jste již naplánovali, vybrali jste si projekt domu, který splňuje Vaše představy, máte uzavřenou smlouvu o dí1o se stavební firmou a nyní budete již očekávat den, kdy se budete moci do nového domu stěhovat. Určitě však nevydržíte pouze čekat a budete čas od času stavbu navštěvovat a sledovat, jak se Váš sen stává skutečností. Pokud nejste technicky zaměřeni, nemáte dostatečný přehled o stavebních technologiích a Váš čas věnujete zajišťování financování stavby, měli by jste do svého plánu realizace zahrnout svého zástupce, který bude celý průběh výstavby kontrolovat a sledovat po odborné stránce.

Tímto získáte dostatek dostatek času při návštěvách stavby na přemýšlení o vybavení a zařizování nového příbytku. Jistě si řeknete, že tímto Vám vzniknou další náklady, které Vám prodraží stavbu. Částka, kterou vynaložíte za tuto službu představuje zhruba 1 - 2 % z celkových nákladů na stavbu. Zaručí Vám však, že po ukončení výstavby nebudete utrácet za opravy vad vzniklých špatně provedenou prací a nebudete se každý den dívat na detaily, které kazí vzhled Vašeho domu. V neposlední řadě nezapomeňte, že opravy Vás nejenom stojí peníze, ale ovlivní zaběhnutý chod Vaší domácnosti a mohou přerůst až v soudní při s provádějící firmou. Nyní již záleží na Vašem zvážení a rozhodnutí, zda využijete této služby, která má své opodstatnění ve stavebnictví. Věřte, že stavební dozor investora vám ušetří vaše finanční prostředky.